Savršenstvo zdrave energije s Pink latte miksom

Savršenstvo zdrave energije s Pink latte miksom

Koliko često se ujutro probudiš loše volje, pomakneš budilicu za još par minuta, a ni to ti ne pomogne?

Koliko često je tvoja sljedeća pomisao – prva je, naime, pa nije valjda već jutro – kava, obavezno trebam kavu! I koliko tvojih pokušaja opuštenog ispijanja kave je pošlo po zlu?

Možda ti samo nedostaje pravi nadomjestak!

Naime, prava kava uzrokuje ovisnost i da bismo ju pobijedili, moramo pronaći nešto, što će nam pomoći prebroditi krizu.

I ne samo ovisnost, već prava kava uzrokuje i brojne druge simptome, koji nisu baš zanemarivi. Svakodnevni stres često iscrpi naše nadbubrežne žlijezde. Kofein, koji se nalazi u kavi, uzrokuje izlučivanje stresnog hormona kortizol u dodatnim količinama onda, kad se ne bi trebao, dakle tijekom odmora. U stresnim situacijama pak u još većoj mjeri nego inače.

Kava stimulativno djeluje na neurone u mozgu, a to nadbubrežnim žlijezdama šalje signal da proizvodi više kortizola i adrenalina. Tako si brzo u punoj budnosti, jer je tvoje tijelo pripremljeno na… Hm, na borbu i bijeg! A nikako na dugotrajnu budnost, fokus i učinkovitost. Ta trenutna pripremljenost je više namijenjena tome da pobjegneš od lava ili dinosaura. U redu, možda od medvjeda ili lopova.

Šalu na stranu. Stanje pripremljenosti za bijeg ili borbu je trenutno. Ne traje dugo. Ono što se dogodi nakon toga je strašno veliki umor. Kako bi se osjećao/la, ako bi upravo uspio/la pobjeći od medvjeda? Vjerojatno iscrpljeno, umorno i možda čak zbunjeno.

Točno takav učinak daje kava …

Brz porast energije i razbuđenost za instantnu pripremljenost, a zatim brz pad, umor, vrtoglavicu i onda… Bi li još malo kave? Naravno! Time je začarani krug zatvoren. Tvoje nadbubrežne žlijezde, koje izlučuju kortizol, adrenalin i još štošta, sve su više iscrpljenije. A time i ti.  

Druge posljedice, koje može uzrokovati kava su dehidracija, jer kava djeluje kao diuretik, žgaravica, glavobolje i mnogo lošija apsorpcija vitamina i minerala.

Prije svega se smanji apsorpcija željeza, što je osobito problematično kod velikog broja ljudi, koji se svakodnevno bore sa slabokrvnošću. Osobito žene koje su često na udaru, a nitko ne pomisli da konzumiranjem kave to stanje samo još dodatno pogoršaju i možda unište sav trud kojeg s druge strane ulažu u prehranu i razne dodatke željeza.

Čime možeš nadomjestiti kavu?

Ako misliš da kavu ne možeš samo tako nadomjestiti, jer te uhvatila prava kriza, tome uopće nije tako. Samo trebaš pronaći pravi nadomjestak. Nešto što je ukusno, ugodno i daje pravu količinu energije da zaboraviš na umor.

Još bolje, treba potražiti nešto zbog čega ćeš već na samu pomisao na slastan napitak ujutro, skočiti iz kreveta!

Pink kava bez kofeinaPink latte mix

Činjenica je da "jedemo i pijemo" i s očima. Što nam je nešto na prvi pogled privlačnije,osjetiti ćemo veće zadovoljstvo prilikom konzumiranja. Ako naš jutarnji napitak izgleda oku privlačno, a ne treba ustati ništa ranije nego kad si kuhamo kavu, to bolje.

Ako je još i ružičaste boje? To bolje!

Prema istraživanjima, ružičasta boja ima umirijući učinak i djeluje antistresno. Ponekad po svijetu zbog toga čak zidove u zatvorima obojaju u rozu boju. Povezujemo ju i sa ženstvenošću, brigom i nježnošću. Učinak napitka roze, odnosno pink boje je iz psihološkog vidika posve drugačiji od kave, koja čak potiče stres, a to nitko ne želi.

Dvije žličice ružičaste mješavine, vruća voda, omiljeno mlijeko i već je spreman

Pink latte mix, na kojem smo Malince radile godinu dana, najljepši je nadomjestak kavi, koji svojim potpuno prirodnim sastojcima pobrine za nježan porast energije. Upravo prirodni, visokokvalitetni sastojci iz ekološke proizvodnje daju onu dodanu vrijednost, koja ga čini tako jedinstvenim. Sve što trebamo za pripremu je mješavina Pink latte mix, vruća voda i omiljeno mlijeko, ako ga želimo.

Maca – adaptogena biljka koja budi tijelo i duh

Pink latte na ljudsko tijelo djeluje posve drugačije od kave. Glavni sastojak, koji pobrine za energiju je preuanski gomolj maca, koji ne sadrži kofein, a daje energiju. Već stoljećima su ju svrhu povećanja energije koristili borci u Andima.

Maca ne utječe na tvoje nadbubrežne žlijezde i ne uzrokuje brz uspon i pad energije, poput prave kave. Ne opterećuje tvoju jetru, a osim toga, udio hranjivih tvari u usporedbi s kavom je poprilično veći. Naime, sadrži biljne sterole, koji pomažu sniziti razinu lošeg kolesterola, a također i važne minerale, kao što su kalcij, selen, fosfor, magnezij, cink i mnogo željeza.

Maca smanjuje umor i pomaže u borbi protiv stresa i njegovim posljedicama. Adaptogena je biljka, što znači da pomaže tijelu lakše se prilagoditi stresorima iz okoline. Energija koju daje ne varira, već je jednakomjerna. Baš suprotno od kave, a također je i mnogo optimalnija i zdravija. Kako kod žena, tako i kod muškaraca, pomaže kod neravnoteže u vezi hormona i navodno je prirodni afrodizijak.

S kokosovim mlijekom u boj protiv umora

Pink latte mix sadrži još jedan ekološki proizveden sastojak, kojemu na prvi pogled ne bismo pripisali svojstvo očuvanja budnosti i konentracije. Radi se o kokosovom mlijeku koji je prava super hrana. Utječe na veću budnost, izdržljivost i olakšava umor u mišićima. Ako su naši mišići umorni nakon treninga ili neke druge fizičke aktivnosti, kokosovo mlijeko će ih opskrbiti kisikom i hranjivim tvarima za bolju i bržu regeneraciju.

Kokosovo mlijeko je, poput mace, bogat izvor željeza, a sadrži i lavrinsku kiselinu, kojoj pripisujemo sposobnost okrijepe imuniteta, te također ima protuupalne i antimikrobne sposobnosti. Količinu lavrinske kiseline, koju sadrži kokos, ima još samo majčino mlijeko.

Prema nekim istraživanjima se to mlijeko, koje sarži mnogo zdravih masti, pobrine i za čuvanje normalne razine kolesterola i čak pomaže u borbi s viškom kilograma. Sadrži dosta vitamina iz skupine B, te važne minerale kao što su magnezij, kalcij i selen. Zbog elektrolita, kalija, natrija i magnezijevog klorida, kokosovo mlijeko utječe i na hidrataciju tijela.

Zdravo sladilo koje ne uzrokuje brz porast šećera u krvi

S kokosovim mlijekom priča o kokosu u Pink latte mixu još nije završena. Za prirodnu i zdravu slatkoću pobrine se kokosov šećer, koji sadrži puno više hranjivih tvari od osiromašenog običnog trsnog šećera. Hranjive tvari koje sadrži su slične onima u kokosovom mlijeku. U njemu ćemo pronaći kalij, kalcij, cink i željezo. Sadrži i antioksidante i nešto masnih kiselina.

Važna prednost je što je njegov glikemijski indeks niži od bijelog šećera, što znači da se razina glukoze u krvi podiže znatno sporije. Za to je zadužen inulin, vlakno koje možemo pronaći u kokosovom šećeru. Zbog svoje topivosti uzrokuje sporije apsorbiranje glukoze u krvi.

Što je s pink bojom?

Bez brige, čak je i intenzivna pink boje posve prirodna, iako se to na prvi pogled možda ne bi pomislilo. Boju daju liofilizirane maline i prstohvat liofilizirane cikle.

Zašto liofilizirane maline i liofilizirana cikla?

Mnogi još nisu upoznati s postupkom liofilizacije. Radi se o postupku u kojem se voće ili povrće prvo opere i još vlažno se duboko zamrzne. Zatim se pod tlakom iz voća sublimacijom odstranjuje tekućina. To znači da se doda toliko topline da voda ne postane tekuća, već iz smrznutog stanja prelazi u plinovito stanje.

To je jedini način da voće očuva intenzivnu boju, ljekovite učinke, vitamine i minerale. Postupak je nešto dugotrajniji i prvenstveno se koristi za osjetljivo voće, kao što su maline koje u liofiliziranom stanju očuvaju punoću okusa i prekrasnu boju, bez koje Pink latte mix ne bi bio ono što je.

Tim postupkom tako maline, kao i cikla, očuvaju svoju prehrambenu vrijednost, koja je itekako važnija od same boje.

Cikla za jasne misli

Cikla je prekasne boje i to ne možemo poreći. Boju koju daju maline dodaje još jednu nijansu ružičaste i Pink latte mix zaista zavibrira u punoći pink boje. Većina rozih napitaka je obično napravljena samo od cikle, a budući da se neki boje njenog okusa, u Pink latte mix smo ju dodali samo toliko da doda hranjivu vrijednost i boju. Bez brige, u napitku ju se ne može ni okusiti.

Naime, poznato je da pigmenti u njoj nisu samo lijepi, nego imaju i pozitivan utjecaj na ljudsko tijelo, a bez nje Pink latte ne bi bio ono što je. Cikla je između ostalog i dobra za krv. Tu informaciju  možemo čuti kako od baka, tako i od liječnika. Sadrži velike količine željeza, kalija i folne kiseline. Ali to nije glavni razlog da je završila u Pink latte mixu.

Cikla sadrži nitrate koji potiču mentalne i kognitivne funkcije i to na način da uzrokuje blago širenje žila, a time i veću prokrvavljenost, što uzrokuje više kisika za mozak. Tvari u cikli prije svega potiču bolju prokrvavljenost frontalnog moždanog režnja, koji je odgovoran za razmišljanje, odlučivanje i radnu memoriju. Upravo te moždane funkcije želimo dovesti u pogon ujutro kad se probudimo.

Maline – Malincino najdraže voćePink latte mix

Maline su onaj sastojak koji Pink latte mixu daju značajan okus i boju. Maline su kako u imenu, tako i u logotipu Malince i zato su si zaslužile svoje mjesto u zaista posebnom proizvodu. Također, nisu tu samo tako. Iznimno su zdravo voće, odličan izvor vlakana, te sadrže puno vitamina C i drugih vitamina i minerala, kao što je željezo. Zbog svega toga jačaju imunitet i utječu na dobru probavu.

Osim toga, maline su odličan izvor antioksidanata. Jedan od njih, imenovan elaginska kiselina, utječe čak na obnovu oštećene DNK strukture, a dokazano spriječava nastanak rakastih stanica i uzrokuje apoptozu – odumiranje već rakavih stanica.

Tvari u malinama dovode šećer u krvi u ravnotežu i djeluje protiv oksidativnog stresa. Flavonidi u malinama bi trebali poboljšati koordinaciju, pamćenje i raspoloženje. Na duži rok antioksidanti u malinama pomagažu spriječitu gubljenje pamćenja i kognitivnih smetnji povezanih s bolestima, kao što su demenca i Alzheimerova bolest. Još jedan dobar razlog da si ujutro ili tijekom dana priuštiš šalicu pink kave.

Još su nešto znanstvenici dokazali. Elaginska kiselina u malinama usporava starenje i pozitivno utječe na izgled naše kože, jer usporava razgradnju kolagena. Ludo, slažeš se? Maline su zaista super hrana kojoj nema para.

Sad je jasno čime zamijeniti kavu

Ako dakle pogledamo pravu kavu koja nakon brzog porasta energije uzrokuje i brz pad, umor, pa čak i anemičnost, možemo vidjeti da možda nije najbolji odabir. Bar ne kao stalno praksa.

Na drugoj strani ima Pink latte mix upravo suprotan učinak. Umjesto iscrpljivanja, podupire hormonalno djelovanje i energiju podiže na mnogo nježniji način. Dok kava uzrokuje anemičnost i lošu apsorpciju željeza, Pink latte mix doprinosi tome da je u krvi dovoljno željeza i ostalih hranjivih tvari. Naime, baš svi sastojci ga sadrže u izobilju.

Pripremi si svoju šalicu pink kave i s ugodnim osjećajem, nježnom svježinom i malinastom energijom započni novi dan. Bez sumnje će biti uspješan i prekrasan.

Pink latte mix možeš naručiti klikom OVDJE. 

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.