Piletina s povrčem na kineskom
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Piletina s povrčem na kineskom

SASTOJCI (za 2 osobi):

* 300g piletine

* 1 tikvica

* 1 crvena paprika

* 1 mrkva

* mladi kukuruz

* 1 crveni luk

* kompot od ananasa

* 100g šampinjona

Umak:

* 150 ml ananas soka od kompota

* 1 žlica octa

* 1 žlica meda

* 3 žlice kečapa

* 2 žlici škroba

* 2 žlici soja sosa



OPIS POSTUPKA: Prvo izrežeš piletinu na komadiće ili trake i ispečeš je na maslinovom ulju. Kad meso omekša dodaš na trake narezanu tikvicu, mrkvu, crvenu papriku i mladi kukuruz (baby corn). Zatim pržiš par minuta (4-5 min) i dodaš ananas, šampinjone i na krugove narezan crveni luk. Zatim pripremiš umak od ananas soka (onog koji je ostao od kompota), octa, meda, kečapa, škroba i soja sosa. S tim umakom preliješ povrće i sačekaš da uvrije do mjere da umak postane gušći i za 2 minute piletina na kineski način je spremna!

VRIJEME PRIPREME: 30 min

RECEPT PRIPREMILA: Ana Šuštaršič


Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.