Paella
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Paella

Paella je tipično španjolsko jelo. Radi se rižotu s piletinom,morskim plodovima i može biti još s kobasicom. Svakom kuharu odnosno kuharici su na volju brojne mogućnosti eksperimentiranja. Tajna moje paelle je mješavina začina Spicentice za paello koje su dale rižotu pravi okusa po paelli. Ono što je još najbolje kod tog jela je da se sve pripremi u jednom loncu.

SASTOJCI:
* dvoje pilećih prsa
* 10 lignji (bez krakova)

* 200g miješanih morskih plodova
* 100g choriozo kobasice
* 1 srednji luk
* 1 mrkva
* 2 češnja češnjaka
* 100g smrznutog graška
* 1 crvena paprika
* 1 velika žlica salse od rajčice
* 850 ml osnove za juhu (od povrća ili vegetarijanske)
* 300g riže za paella
* 1 limun
* kutijica zaèina Spicentice Paella Spice Sachet

OPIS POSTUPKA: 
1. Luk, mrkvu i papriku narežemo na malene kocke. Isto tako narežemo choriozo i pileća prsa na komadiće za jedan griz. Na sitno narežemo češnjak.  
2. Luk popečemo na maslinovom ulju i dodamo piletinu i pečemo 5 minuta.Dodamo još choriozo i mrkvu, češnjak i papar i kuhamo još sljedećih 5 minuta. Promiješamo više puta.
3. Dodamo salsu od rajčice, paella rižu i kutijicu Spicentice začina za paello i promiješamo.
4. Dodamo osnovu za juhu, sol, papar i još kuhamo. 
5. Smanjimo vatru i kuhamo 10-15 minut te malo miješamo.
6. Dodamo morske plodove, grašak i kuhamo još 5 minuta. 
7. Serviramo s komadićima limuna. 

VRIJEME PRIPREME: 45 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Ana H.

 

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.