Svinjski odrezak
SASTOJCI:
* 500g svinjskih odrezaka – 3 veća odreska
* 1 zelena paprika (narezana na sitno)
* sveži peršin
* maslinovo ulje
* 1 velika žlica brašna – pirovo bijelo brašna
* pola bio kocke od povrća
* sol i papar
OPIS POSTUPKA:
1. Odreske prvo začinimo s paprom i soli. U tavi zgrijemo maslinovo ulje i svinjske odreske ispečemo s oba dvije strane.
2. Kada je meso ispečeno stavimo ga na tanjur (pokrijemo ga da ostanu topli).
3. Počnemo pripremati umak. Masti koja je ostala u tavi dodamo pirovo brašno i popečemo do zlatno smeđe boje.
4. Dodamo vodu cca. 0,5l i dodamo povrtnu jušnu osnovu. Dobro promiješamo.
5. Dodamo još narezan peršin i sitno narezanu papriku. Promiješamo i pustimo da malo vrije 2-3 minute.
6. U umak dodamo pečene odreske, pokrijemo tavu i pustimo da se meso peče još 20 minuta na umjerenoj vatri. Ako je umak pregust dodamo još malo vode.
VRIJEME PRIRPEME: 40 minut
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Ana
Komentari (0)