Rižoto od kozica
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Rižoto od kozica

SASTOJCI:

* 250 g kozica/gambera
* maslinovo ulje
* 1 manji luk
* 4 češnja češnjaka
* ½ paprike
* 1 mrkva
* 1 manji poriluk
* 300g riže (koristim vrstu arborio)
* sol
* 1 žličica mljevenog papra
* ½ čajna žličica kurkume
* malo papra
* ½ žličice suhog bosiljka (bolje ako je svjež i ako ga imate)
* umak od soje (može i bez njega)
* 50 g maslaca
* parmezan

PRIPREMA: Pržite luk na maslinovom ulju, kada luk omekša dodajte češnjak i pržite još malo. Dodajte rižu i pržite dok riža ne postane "staklena" uz stalno miješanje. Dodajte mljevenu ili nasjeckanu mrkvu, nasjeckanu papriku i narezan poriluk na kolutiće.

Pecite još malo i zatim prelijte kipućom juhom (temeljcem) ili vodom. Za to vam je potrebno oko 8 dcl tekućine, ali dolijevajte postepeno i podešavajte prema željenoj gustoći. Kuhajte oko 10 minuta - ovisno o vrsti riže koju odaberete.

U rižoto dodajte začine: sol, papar, kurkuma, papar, bosiljak.

U drugoj tavi popržite kozice na maslinovom ulju. Kozice se peku približno 8 minuta, prelijte ih sojinim umakom pred kraj pečenja. Kozice ne smiju biti pečene jer postaju gumene.

Dodajte ih rižotu i promiješajte. Dodajte maslac i kuhajte još nekoliko minuta.

Poslužite s parmezanom.

RECEPT PRIPREMILA: Malinca Andreja

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.