Mesne kuglice s peršinom
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Mesne kuglice s peršinom

SASTOJCI:

* 500 g mljevenog mesa

* 3 proljetna luka

* 1 jaje

* šop peršina

* himalajska sol

* papar

* 30 g pšeničnog bijelog brašna

* maslinovo ulje




OPIS POSTUPKA: Jaje pomiješamo s nasjeckanim peršinom, solju i paprom. Masu prelijemo preko mljevenog mesa i dobro promiješamo. U drugoj posudi pripremimo brašno, nauljimo si dlanove i oblikujemo male kuglice koje uvaljamo u brašno i složimo na pekač. Pečemo ih 10-15 minuta u pećici na 230 °C odnosno dok ne dobiju znatno-smeđu boju. Umak koji možemo poslužiti uz mesne kuglice: naribamo krastavac i istisnemo tekućinu te ju umiješamo u jogurt.



VRIJEME PRIPREME: 30 min

RECEPT PRIPREMILA: Mojca Perdih


Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.