Aromaterapija: ljekoviti miris za svaki problem

Aromaterapija: ljekoviti miris za svaki problem

Aromaterapija je umjetnost liječenja pomoću eteričnih ulja. Eterična ulja koja s ekstrakcijom , parnom destilacijom ili s pritiskanjem dobijemo iz različitih dijelova biljaka imaju stvarno posebnu moć. Smanjuju bolove, uništavaju bakterije, čiste tijelo od toksina. Pomažu da se riješite svakodnevnih  pritisaka, stresa i brojnih problema – sve od bolnog grla pa do bronhitisa, sinusitisa ali reumatizma ... 
Postoji približno 130 različitih eteričnih ulja koja se koriste u aromaterapiji i baš tako ima svoje posebne ljekovite sposobnosti. Zašto si onda ne bi priuštili aromaterapiju doma?

Ne propustite: važna uputstva za opuštanje s domaćom aromaterapijom
Moć eteričnih ulja najbolje će te iskoristiti tada kada ih upotrijebite u manjim količinama (par kapljica). Uvijek upotrebljavajte 100% prirodna eterična ulja. Zbog visoke koncentracije su eterična ulja izvanredno snažna i mogu nadražiti kožu, zato za masažu, eterična ulja razrijedite u glavnom ulju (suncokretovom, sojinom ili jojobinom ulju). Upotrijebite 5 do 10 kapljica eteričnog ulja za približno 30 g glavnog ulja. Eterična ulja čuvajte u tamni bočicama koje su stvarno dobro zatvorene. 

Aromaterapija s masažnim uljima stvarno nije jedini način za iskorištavanje moći eteričnih ulja. S njim možete obogatiti kozmetičke proizvode, napraviti si kupku (u punu kadu vode dodajte 6 do 8 kapljica eteričnog ulja), inhalirajte ih i riješite probleme s glavoboljom ili začepljenim nosom, osvježite zrak u prostoru, napravite mirisne vrećice, dodajte ih vosku za izradu svijeća ili detergentu za pranje rublja.

Malincinih 8 prijedloga za rješavanja problema s aromaterapijom
 

  • Ako se borite s anksioznošću, dodajte u kupku par kapljica eteričnog ulja ylang-ylang. U glavnom ulju možete promiješati ružino ili lavandino ulje i priuštiti si masažu tijela. 
  • Da li vas je uhvatila prehlada i nos vam je začepljen? Prije nego idete spavati, na jastuk kapnite nekoliko kapljica eteričnog ulja eukaliptusa. I prava parna inhalacija ne bi škodila. Mješavina vesele paprove metvice i smirujuće lavande pobrinuti će se za vaše bolne mišiće. Preporučujemo masažu!
  • Probavni problemi? U čaši promiješajte vodu i žlicu meda te par kapljica eteričnog ulja paprene metvice i polako popijte. Odmah će te osjetiti olakšanje i ublaživanje boli. 
  • Da li va ponedjeljkom u jutro muči bezvoljnost?Za više energije priuštite si kupku s eteričnim uljem ružmarina. Poboljšajte svoje raspoloženje s eteričnim uljem jasmina ili bergamotke. Upotrijebite ju kao sastavni dio ulja za masažu  ili si priuštite kupku. 
  • Da li vas muči nesanica? S eteričnim uljima (naravno razrijeđenim) izmasirajte si lice, vrat i ramena. Možete i namirisati prostor u kojem spavate. Ugodan miris odvesti će vas u lijepe snove.
  • Popucanoj i oštećenoj koži pomoći će krema koja ima dodano eterično ulja narančinih cvjetova (neroli), jer oni ubrzavaju rast stanica i tako pomažu koži da se obnovi.


AUTOR: Monika M.

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.