Mala torta od rajčica i patlidžana
SASTOJCI:
* 700 g patlidžana
* 300 g rajčica (zrele i tvrde)
* 6 žlica parmezana
* 6 žlica prezle
* 5 jaja
* 5 žlica prezle
* sol, papar, baziliko
OPIS POSTUPKA:
1. Oprane i osušene patlidžane izrežite na kockice, posolite i ostavite ih da stoje 1 sat da izgube vodu i gorčinu
2. Rajčice ubacite u vrelu vodu, ogulite kožicu, izrežite na kockice, stavite da stoje u zdjeli oko 10 min da izgube vodu
3. U međuvremenu izmutite jaja, dodajte ribani parmezan, prezlu i sjeckani baziliko. Na kraju u smjesu dodajte patlidžane i rajčice koje ste prethodno posolili i popaprili.
4. Kalup za tortu namažite uljem, pospite prezlom te u njega ulijte dobivenu smjesu. Stavite u peć i pecite oko 40 min na 200 stupnjeva. Treba dobiti zlatnu boju. Izvadite iz peći, pustite da se malo ohladi i onda maknite kalup. Servirati mlako
VRIJEME PRIPREME: 90 min
RECEPT PRIPREMILA: Tina Ivanišević
Komentari (0)