Miks povrća i kvinoje sa tunjevinom
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Miks povrća i kvinoje sa tunjevinom

1

Kvinoja s tunom odlična je užina za na put jer ju možeš pripremiti unaprijed. Kvinoju zbog svoje hranjive vrijednosti preporučuju i astronautima.



SASTOJCI (za 1 osobu): 

* 20 g kvinoje

* 1 mrkva

* 1 mala paprika

* 1/2 tikvice

* 1/2 glavice luka

* 1 mala konzerva tune

* kokosovo ulje

* začini (sol, papar)



OPIS POSTUPKA: Na sitno sasjeckamo i prepržimo luk na kokosovom ulju. Zatim očistimo i operemo mrkvu te ju narežemo na kocke. Isto napravimo sa paprikom i tikvicom. Sve sastojke damo u posudu te na brzinu prepržimo cca. 2-3 min, dodamo 20 g kvinoje koju smo prethodno oprali pod vodom. Dolijemo vodu, koja mora biti u omjeru s kvinojom 1:3. Nakon toga dodamo osnovne začine kao što su sol i kajenski papar (može biti i običan crni papar ukoliko nemate kajenskog), te ostale začine prema vlastitom ukusu (češnjak u prahu, čili, sjeckani peršun...). Pustimo da zakipi i kuhamo otprilike 25 min. Ako slučajno u tom vremenu ishlapi sva voda, slobodno ju malo dolijete. Na kraju, po želji, umiješamo 1 konzervu tune. Ovo jelo je super i toplo i hladno :). Savjet: Umjesto kvinoje možete upotrijebiti i amarant, što vam je draže :).



VRIJEME PRIPREME: 35-40 min



RECEPT PRIPREMILA: Patricija Artnak




 


Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (1)

ruzica

Super recept.
Isproban , i jako mi se sviđa