Tijesto za pizzu od pirovog brašnog
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Tijesto za pizzu od pirovog brašnog

Pripremi pizzu s tijestom od pirovog brašna koje je lakše probavljivo zbog manjeg udjela glutena u usporedbi s pšenicom. Tijesto obloži svojim najdražim nadjevom i uživaj.

SASTOJCI:
* 400 g pirovog bijelog brašna
* 1 vrećica, odnosno 7 g suhog kvasca 
* 1 žličica šećera
* 2,5 dl mlake vode
* 3 žlice maslinovog ulja
* 1 žličica soli

OPIS POSTUPKA: 
1.U vodu umiješamo kvasac, šećer i dvije žlice brašna. Dobro promiješamo i ostavimo stajati 5 minuta. 
2. Brašno presipamo u posudu, dodamo sol i promiješamo. U sredini napravimo rupicu i u nju dodamo maslinovo ulje, te vodu s kvascem. 
3. Prvo promiješamo sa žlicom, a zatim tijesto premjestimo na pult i dobro izmijesimo, da nastane gruda bez kvržica (barem 5 minuta mijesimo).
4. Tijesto položimo u pobrašnjenu posudu, na vrhu napravimo 2 zareza i pokrijemo čistom salvetom. Ostavimo da raste barem 1 sat na toplom i tamnom prostoru (možemo ga ostaviti  i u jednoj od kuhinjskih ladica/ormarića). 
5. Dignuto tijesto stavimo na pobrašnjenu površinu i lagano ga promijesimo, te zatim razvaljamo na željenu veličinu. Tijesta je dovoljno za približno jedan veliki pleh. Zatim pizzu po želji obložimo i pečemo 25 minuta na 180 stupnjeva.

VRIJEME PRIPREME: 15 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Nastja

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.