Kruh od pira
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Kruh od pira

Recept za jednostavan i brz pirov kruh bez dizanja kojem jednostavnim trikom možeš produžiti svježinu. Kako? Pročitaj dolje…

SASTOJCI: 
* 0,5 kg pirovog bijelog ili integralnog brašna
* 0,5l mineralne vode
* žličica maslinovog ulja
* ½ omota vinskog kamena
* žličica soli

OPIS POSTUPKA: Pirovo brašno pomiješamo s vinskim kamenom, te dodamo mineralnu vodu, maslinovo ulje i sol. Sve sastojke kuhačom dobro promiješamo. Dobivenu tekuću smjesu ulijemo u pekač, prethodno obložen pek papirom.Kruh pečemo 45 min na 180 stupnjeva Celzijusa. Dobro je da pećnica prethodno bude zagrijana. Kad je kruh pečen,  mlakom vodom ga pošpricamo po kori i umutamo u vlažnu krpu. Tako ćemo produžiti rahlost.

RECEPT PRIPREMILA: Nives Jakopič

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.