Knedle od šljiva iz bezglutenskog brašna za prste polizati
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Knedle od šljiva iz bezglutenskog brašna za prste polizati

2

SASTOJCI:

* 1 jaje 


* 300 g svježeg posnog sira 

* 200 g bezglutenskog brašna (na bazi krumpira) 

* 100 g fino mljevenog kokosovog brašna 

* prstohvat himalajske soli 

Punjenje:

* šljive (bobičasto voće)

Za posuti:

* 100 g mljevenih badema 

* cimet 



OPIS POSTUPKA: U posudi promiješamo jaje, dodamo svježi sir, bezglutensko i kokosovo brašno te prstohvat soli. Sve skupa zgnječimo u tijesto i razvaljamo ga. Tijesto razdijelimo na približno 10 jednakomjernih dijelova i izravnamo ga. Na sredinu stavimo šljivu i napravimo knedlu tako da je sa svih strana šljiva okužena s tijestom. U veliku posudu stavimo vodu i kada prokuha dodamo knedle. Knedle kuhamo približno 10-15 minuta dok ne isplivaju na površinu. U tavi rastopimo kokosovu mast i na brzinu popečemo bademe. Kada su knedle skuhane, uzmemo ih iz vode i ocijedimo. Nakon toga ih posujemo s bademovim mrvicama i cimetom. 



VRIJEME PRIPREME: 45 min 

RECEPT PRIPREMILA: Sindi Horvat


Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (2)

Malinca

Nikolina, brašno bez glutena na bazi krumpira je obično topinambur. Ali možete koristiti bilo koje brašno bez glutena.

Nikolina

Poštovana, lijepo Vas molim koje je to bezglutensko brašno na bazi krumpira?
Hvala, lp

Nikolina