Kelj  sa orašastim plodovima
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Kelj sa orašastim plodovima

SASTOJCI (za 2 osobe):

* 1/4 kelja

* 2 mrkve

* ½ poriluka

* ½ crvene paprike

* 5 komada cherry rajčica

* 1 žlica kokosovog ulja

* Himalajska sol, papar

* Kurukuma, đumbir, curry

* 2 kuhana jaja

* 10 badema,

*10 indijskih oraščića



PRIPREMA: Poriluk narežemo na tanke kolutove, kelj na tanke trakice, papriku na kocke, mrkvu na kolutove i curry rajčice na polovice. Na kokosovom ulju popržimo najprije poriluk, pa dodamo preostalo povrće, osim rajčica. Na jakoj vatri dobro promiješamo, dok povrće ispusti vodu, pa pirjamo pokriveno 10-15 minuta. Posolimo, popaprimo, dodamo začine i rajčice. Promiješamo i pirjamo još 2 minute. U sjeckalicu stavimo indijske oraščiće i bademe. Kada su nasjeckani, popržimo ih u tavi bez masnoće do zlatno smeđe boje i posolimo. Na tanjur serviramo povrće i posipamo sa orašastim plodovima. Uz to još poslužimo kuhano jaje.

RECEPT PRIPREMILA: Neja Hafner


Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.