Juha od tikve iz pećnice
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Juha od tikve iz pećnice

SASTOJCI (za 2 osobe): 
* 1 manja hokaido tikva  
* 1 glava češnjaka 
* muškatni oraščić  
* kurkuma
* papar i sol
* kiselo vrhnje 
* bučino ulje

OPIS POSTUPKA: Tikvu prepolovimo i uklonimo sjemenke. Polovice okrenemo na gore i stavimo na pekač. Dodamo i cijelu glavu češnjaka kojeg smo samo raspolovili. Pokapamo s maslinovim uljem. Tikvu i češnjak pečemo pola sata na 200°C. Kada je tikva pečena ju sa žlicom izdubimo. U visoku posudu za štapni mikser stavimo tikvin pire i istisnut češnjak bez oklopa. Dodamo sol, papar, muškatni oraščić i kurkumu po okusu i prelijemo s cca. pola litre vode.  Sa štapnim mikserom izmiksamo. Juhu serviramo sa žlicom kiselog vrhnja i kapljicama bučinog ulja. 

VRIJEME PRIPREME: 45 min 
RECEPT PRIPREMILA: Katra Jezeršek

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.