Juha od bundeve
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Juha od bundeve

SASTOJCI za 4 osobe: 
* 500 g hokaido bundeve
* 1 luk
* 2 režnja češnjaka
* 1 l jušnog temeljca
* 1 žlica bučinih sjemenki
* 1 žlica zobenih pahuljica
* 1 žličica mljevene paprike
* maslinovo ulje
* sol
* papar
* bučino ulje

OPIS POSTUPKA:
 Bundevu ogulimo, odstranimo sjemenke i narežemo na manje komadiće. Nasjeckamo luk i popržimo na maslinovom ulju. Dodamo bučine sjemenke i nasjeckan češnjak, te popržimo da češnjak zamiriše. Dodamo bundevu i prelijemo jušnim temeljcem. Kuhamo dok bundeva ne postane mekana, cca. 30 minuta. Kad je bundeva kuhana, dodamo zobene pahuljice, crvenu papriku, te prstohvat soli i papar.  Kuhamo još jednu minutu i zatim izmiksamo štapnim mikserom. Juhu poslužimo s bučinim sjemenkama i bučinim uljem. 

VRIJEME PRIPREME:
 40 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Anja

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.