Gulaš od krumpira
Gulaš od krumpira je jednostavno i ukusno jelo. Po želji gulašu od krumpira možemo dodati i neko meso ili kobasice.
SASTOJCI:
* 700g krumpira
* 2 velika luka
* 3 češnja češnjaka
* 1 crvena paprika
* 200g pasirane rajčice/koncentrata
* maslac
Začini:
* himalajska sol – po ukusu
* papar - po ukusu
* ½ žličice crvene mljevene paprike
* ½ žličice mažurana
* 2 bobice borovica
* 1 lovorov list
* svjež peršin
OPIS POSTUPKA:
1. Luk i češnjak oljuštimo. Luk nasjeckamo i u posudi ugrijemo masnoću, te na njoj popržimo luk. Kad luk postakleni, dodamo još cijele režnjeve češnjaka.
2. Papriku narežemo na malene trakice cca. 1x 0,5 cm.
3. Krumpir ogulimo, narežemo na kocke i operemo ga pod tekućom vodom.
4. Papriku i krumpir dodamo poprženom luku, te dinstamo još par minuta uz miješanje.
5. Dodamo začine sol i papar po ukusu, lovorov list, crvenu papriku, mažuran, bobice borovica. Ponovno miješamo i dinstamo par minuta.
6. Dodamo pasiranu rajčicu. Dodamo 1 litru vrele vode.
7. Sve zajedno kuhamo toliko dugo da krumpir postane mekan.
8. Prije nego poslužimo, na sitno nasjeckamo peršin, kojeg posipamo po gulašu od krumpira.
VRIJEME PRIPREME: 1h
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Ana
Komentari (0)