Juha od mrkve
Ukusna juhica od jednostavnih sastojaka. U juhicu možemo ukuhati krupicu ili ju poslužiti s prepečenim kruhom za juhu.
SASTOJCI:
* 5 mrkvi srednje veličine
* polovica luka
* 1 režanj češnjaka
* maslac
* svježi začini: peršinov list, list svježeg bosiljka
* ostali začini: sol, papar, crvena paprika, mažuran
* 0,5l do 1l vode
OPIS POSTUPKA:
1. Luk narežemo na manje komadiće. Očistimo mrkvu i narežemo ju na kolutiće.
2. U loncu ugrijemo maslac i na njemu popržimo nasjeckani luk.
3. U lonac dodamo češnjak i mrkvu, prelijemo vodom i kuhamo toliko dugo dok mrkva ne omekša.
4. Dodamo peršin, bosiljak, sol, papar, crvenu papriku i mažuran.
5. Juhu zatim izmiksamo i sve zajedno još jednom zavrijemo.
VRIJEME PRIPREME: 30 minut
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Ana
Komentari (0)