Jesenska juha iz hokaido bundeve

Ocijeni sa 1 do 5:
(0)
Broj ocjena: 0

SASTOJCI:Jesenska juha iz hokaido bundeve
* hokaido bundeva
* 1 luk
* maslinovo ulje
* himalajska sol
* papar
* za posip: lanene sjemenke, suncokretove sjemenke, sezam (mješavina sjemenki)

OPIS POSTUPKA: Narežemo luk i pržimo ga dok ne postane svjetlucav. Ogulimo hokaido bundeve i narežemo ih na komadiće veličine (poželjno je da imamo oštar nož jer inače zna biti problematično :)) otprilike 2x2 cm, te ju dodamo u luk. Prelijemo s dovoljno vode tako da su svi komadići bundeve u vodi, i kuhamo dok bundeva ne omekša. Zatim izmiksamo s ručnim mikserom da dobijemo gustu juhu. Dodamo malo vode da dobijemo željenu gustoću, te začinimo solju i paprom. U tavi malo prepržimo (toliko da su sjemenke tople) mješavinu sjemenki i poslužimo uz juhu.

VRIJEME PRIPREME: 30 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Ana H.

Prethodni post
Slijedeći post