Jesenska juha iz hokaido bundeve
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Jesenska juha iz hokaido bundeve

SASTOJCI:

* hokaido bundeva

* 1 luk

* maslinovo ulje

* himalajska sol

* papar

* za posip: lanene sjemenke, suncokretove sjemenke, sezam (mješavina sjemenki)




OPIS POSTUPKA: Narežemo luk i pržimo ga dok ne postane svjetlucav. Ogulimo hokaido bundeve i narežemo ih na komadiće veličine (poželjno je da imamo oštar nož jer inače zna biti problematično :)) otprilike 2x2 cm, te ju dodamo u luk. Prelijemo s dovoljno vode tako da su svi komadići bundeve u vodi, i kuhamo dok bundeva ne omekša. Zatim izmiksamo s ručnim mikserom da dobijemo gustu juhu. Dodamo malo vode da dobijemo željenu gustoću, te začinimo solju i paprom. U tavi malo prepržimo (toliko da su sjemenke tople) mješavinu sjemenki i poslužimo uz juhu.



VRIJEME PRIPREME: 30 min

RECEPT PRIPREMILA: Malinca Ana H.


Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.