Pirovi njoki s umakom od mrkve
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Pirovi njoki s umakom od mrkve

SASTOJCI:
Njoki:
 
* 300 g pasirane skute 
* 140 g pirovog bijelog brašna 
* 1 žličica soli
Umak: 
* 300 g mrkve 
* 2 režnja češnjaka 
* 1/2 žličice kurkume 
* svježi vlasac 
* 2 žlice vrhnja za kuhanje 
* kokosovo ulje za pečenje
* sol 
* papar

OPIS POSTUPKA: Mrkvu ogulimo i na tanko narežemo na kolutiće. Popržimo ju na kokosovom ulju  da dobije boju, te dodamo oguljen češnjak, da zamiriši. Začinimo kurkumom, soli i paprom. Dodamo 2 dl vode i kuhamo 15 minuta, odnosno toliko dugo dok mrkva ne omekša.

Njoke pripremimo tako da sve sastojke pomiješamo u posudi i na pultu rukama do kraja oblikujemo u tijesto. Pomoću brašna napravimo 2 velika valjka i narežemo ih u njoke. Kuhamo u vrućoj vodi par minuta, dok se dignu na površinu, te još malo, a zatim ih ocijedimo i stavimo na tanjur.

Mrkvu štapnim mikserom smiksamo u glatku kremu,te ako je potrebno, dodamo malo vode. Zatim umiješamo još vrhnje za kuhanje, minutu prokuhamo, te umiješamo nasjeckan vlasac i umakom prelijemo njoke.  

VRIJEME PRIPREME: 25 minut
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Nastja i Tamara Lesinšek

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.