Kupus
Jednostavan topli prilog, najčešće raznim jelima s mesom ili heljdinim žgancima.
SASTOJCI:
* 1 kg kiselog kupusa
* 1 luk
* maslinovo ulje
* sol
* papar
* crvena paprika
OPIS POSTUPKA:
1. Kiseli kupus stavimo u lonac i zalijemo s vodom. Kuspus zavrijemo i kuhamo za umjerenoj vatri 2 minute.
2. Kupus maknemo s vatre, odlijemo vodu. Malo kuhane vode sačuvamo za korak pod brojem 5.
3. U drugoj posudi zgrijemo ulje i popečemo luk. Popečenom luku dodamo kupus, promiješamo.
4. Kupus začinimo sa soli, paprom i crvenom paprikom.
5. Kupus s malo kuhane vode kuhamo približno 20 minuta. Prema potrebi dodatno kupus zalijemo s kuhanom vodom.
VRIJEME PRIRPEME: 30 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Ana
Komentari (0)