Jabučne posudice s umakom od vanilije
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Jabučne posudice s umakom od vanilije

SASTOJCI

Posudice:

* 2 lista vučenog tijesta

* 1 kg jabuka

* 25 dag šećera

* žličica mljevenog cimeta

* 15 dag grožđica

* 15 dag naribanih lješnjaka

* 2 žlice ruma

* istopljeno maslo za premaz

* šećer za posip


Krema od vanilije:

* 1 l mlijeka

* 20 dag šećera

* 5 dag brašna

* 4 jaja

* 5 dag gustina (škroba)

* 5 dag maslaca

* 1 žlica vanilije u prahu

* slatko vrhnje po potrebi (ako želimo da preljev bude više tekući)



OPIS POSTUPKA: Posudice: ogulimo jabuke, izribamo ih, dodamo šećer, cimet, grožđice, lješnjake i rum. Ostavimo za jedan sat da odstoji. Tijesto stavimo na radnu površinu i narežemo na kvadratiće. Nadjev još jednom promiješamo i razdijelimo na tijesto. Rubove tijesta premažemo istopljenim maslacem i posipamo sa šećerom u prahu. Krema od vanilije: šećer, brašno, škrob i jaja dobro promiješamo i izmiksamo u glatku smjesu. Zakuhamo mlijeko s vanilijom. Malo mlijeka izlijemo u pripremljenu mješavinu. Promiješamo i ulijemo nazad u mlijeko. Kuhamo i miješamo dok se masa ne zgusne i odvoji od posude. Maknemo s vatre i dodamo maslac da se istopi. Kremu možemo razrijediti sa slatkim vrhnjem. Na ugrijan tanjur prvo izlijemo kremu od vanilije, na nju položimo jabučnu posudicu. Posipamo sa šećerom u prahu i ukrasimo s listićima matičnjaka.

VRIJEME PRIPREME: 30 minut

RECEPT PRIPREMILA: Dvor Jezeršek


Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.