Čokoladna granola s orasima

Ocijeni sa 1 do 5:
(0)
Broj ocjena: 0

SASTOJCI:
* 60 g zobenih pahuljica 
* 40 g pirovih pahuljica 
* 40 g ječmenovih pahuljica 
* 40 g oraha 
* 40 g datulja 
* 3 velike žlice meda 
* 1 velika žlica kakaa u prahu 
* 80 g tamne čokolade 

OPIS POSTUPKA: 
Nasjeckamo datulje i orahe. Sve sastojke, osim čokolade, stavimo u 1 posudu, dodamo još 2 velike žlice vode, te promiješamo da se sastojci povežu i malo polijepe jedni na druge.  Zatim mješavinu rasporedimo po plehu (na pek papir) i stavimo u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa na 15 minuta, a između toga 2x promiješamo.  Zatim ostavimo da se pripremljeno ohladi i na kraju još dodamo nasjeckanu čokoladu. Granolu pohranimo u zatvorenu posudu i poslužimo s mlijekom, jogurtom ili posipamo po desertu.

VRIJEME PRIPREME: 20 min
RECEPT PRIPREMILA: Tamara Lesinšek

Prethodni post
Slijedeći post