Tikvice s divljom rižom
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Tikvice s divljom rižom

SASTOJCI (za 2 osobi):

* luk ili poriluk

* tikvica

* 2 mrkvi

* suncokretove sjemenke

* mozzarella ali obični sir

* sol, papar

* kurkuma, crvena paprika u prahu

* žličica kokosovog ulja

* zdjelica divlje riže



OPIS POSTUPKA: Poriluk narežemo na tanke kriške. Tikvicu i mrkvu ogulimo i naribamo na kriške. Na kokosovom ulju popržimo poriluk, dodamo tikvicu i mrkvu te pečemo najviše 7 minuta. Solimo, paprimo, začinimo i pečemo još pola minute. Povrće stavimo u glinenu ili staklenu posudu i po želji pospite nariban sir ili mozzarellu. Potresemo sa suncokretovim sjemenkama i pečemo u pećnici na 180 stupnjeva 20 minuta. To vam može služiti kao glavno jelo, a možete i dodati na primjer divlju rižu, koju skuhamo u međuvremenu kad se peče povrće.

RECEPT PRIPREMILA: Neja Hafner


Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.