TOP 5 proizvoda za 1 godinu staro dijete

TOP 5 proizvoda za 1 godinu staro dijete

Više puta dobijemo pitanje što preporučujemo za djecu i zato sam se odlučila da napišem popis TOP proizvoda našeg mališana Aljaža. Možda dobijete kakvu ideju za vašeg mališana. 

1.  Brusnice iz ekološkog uzgoja: dječji bomboni. Aljaž ih obožava. Stresem mu ih na njegov stol i on ih pokupi i stavlja u usta. Osim svih ljekovitih učinaka brusnica vježba još i pincetni zahvat. To je onih 15-20 minuta koje imam mama za sebe jer 100% skoncentriran samo na hvatanje i žvakanje :) 

2. Punozrnati pirov griz iz ekološkog uzgojanajbolja večera. Do nedavno sam ga kuhala u vodi, zobenom mlijeku, rižinom mlijeku, sada ga uglavnom kuham na kravljem mlijeku. Aljaž ga obožava. Ponekad mu unutra umiješam još malo banane, borovnica ili  kakvo drugo voće. Probala sam dodati i sirovi kakao ali Aljažu se ne sviđa. Zato mu ponekad radije dodam malo rogača u prahu. 

3. Heljdine pahuljice iz ekološkog uzgoja: najbolji u voćnim kašicama. Zaključila sam da jako voli okus heljde. Tako je sada na našem jelovniku često kašica s heljdinim pahuljicama, heljdini žganci, heljdine palačinke itd. Super pašu s breskvama (trenutno upotrebljavam domaće smrznute jer još nije sezona za breskve). Heljdine pahuljice su jako mekane, mislim da je to razlog zašto se Aljažu najviše sviđaju od svih pahuljica iz Malince. 

4. Kokosovo ulje iz ekološkog uzgoja: višenamjenska upotreba. Upotrebljavam ga tako kao i u kozmetičke namjene. Na kokosovom ulju ispečem palačinke, razne polpete … umiješam ga i u kašice sa žitaricama. Upotrebljavam ga i za suhu kožu, za crvenu guzu i najbolje: za ''čvrge''. Znate kako bake kažu da treba mjesto gdje se dijete udari  brzo namazati s maslacem… kod nas je uvijek pri ruci kokosovo ulje i zato sam probala s tim i provjereno DJELUJE. 

5. Kaša od prosa iz ekološkog uzgoja: na dva načina. Skuham mu je na vodi i onda dodam skuhanu i zgnječenu jabuku. To je još posebno dobro za u termo posudicu za put. Za vrijeme kuhanja dodam još prstohvat vanilije. Njami. Ako što ostane naravno mama pojede :) Drugi način je skuhana kaša od prosa u mlijeku, i ovdje dodam vaniliju ili skroz malo cimeta. Odlično za doručak ili večeru.

NAPISAO: Malinca Andreja