Tajna blistave kože za koju zna samo nekoliko žena

Tajna blistave kože za koju zna samo nekoliko žena

Mnoge žene u dobi od 25 godina primjećuju prve promjene na licu. Koža više nije toliko čvrsta, vlažna i podatna, a pojavljuju se i prve bore. Iako je ovo sasvim normalno, gledanje u ogledalo za neke će uskoro postati noćna mora. Ali ako znamo zašto uopće dolazi do starenja kože, možemo usporiti taj proces i vratiti mu sjaj na koži.

Koji je glavni razlog za starenje kože?

Starenje kože ovisi o nekoliko čimbenika. Genetika, njega kože, izlaganje suncu, zagađenje okoliša i naše prehrambene navike. Sve to ima veliki utjecaj na izgled naše kože. Osim toga, nakon 25. godine života počinju se mijenjati procesi u našem tijelu koji su odgovorni za našu kožu. Kolagen u tome igra glavnu ulogu.

Što je kolagen?

Kolagen je jedan od ključnih blokova naše kože, mišića, kostiju, zuba, tetiva i drugih tkiva u našem tijelu. To je protein s dugim vezama, koji se sastoji od različitih aminokiselina i zapravo predstavlja vrlo veliki dio ljudskog tijela. Kolagen je važan blok staničnih zidova i međućelijskog tkiva te doslovno drži tijelo zajedno. Također brine za elastičnost ligamenata i kože, čvrstoću noktiju i kose, a igra posebnu ulogu u hormonalnoj ravnoteži. Problem nastaje jer prema nekim studijama tijelo više ne može proizvoditi kolagen toliko intenzivno kao što je to slučaj u dobi od 25 godina. Nekoliko je posljedica na naše tijelo, a najuočljivije su na koži. U mnogim slučajevima više nije sjajna, već umanjena, suha i puna bora.

Kako tijelu možemo pomoći pri stvaranju kolagena?

Nije baš jednostavno. Recept je sljedeći - počnimo jesti zdravu hranu punu vitamina C, aminokiselina i minerala. Pored toga, trebamo spavati najmanje 8 sati dnevno i puno se kretati, izbjegavajući sunčeve zrake, alkohol, cigarete, stres i negativne ljude.

Naravno, većina nas ne može slijediti ove smjernice zbog brzog ritma života, zbog čega pribjegavamo jednostavnom rješenju… konzumirati kolagen kao dodatak prehrani. Naravno, u tome nema ništa loše. Problem je samo što većina proizvoda na našem tržištu napravljena je tako da doslovno nadomještaju izgubljeni kolagen, što nam zapravo radi štetu. Zbog toga nam je tijelo "dosadno" i, kao rezultat, može proizvesti još manje kolagena nego što bi inače. Srećom, postoji malo poznatiji biljni dodatak koji ne zamjenjuje izgubljeni kolagen, već potiče tijelo na stvaranje novog, vlastitog kolagena.

Dodatak prehrani Kolagen UP

Razvijen nakon gotovo godinu dana pripreme, prvi je proizvod na našem tržištu veganski, potpuno bez glutena, bez laktoze i šećera, a istovremeno potiče tijelo na stvaranje vlastitog kolagena. Sadrži ekstrakt šipka koji je riznica vitamina C. Također se može pohvaliti antioksidansima, polifenolima, aminokiselinama i drugim tvarima koje će zajedno učiniti kožu ponovo vlažnom, podatnom i blistavom.

Ako želite isprobati kolagen UP sami i prirodno pomoći svom tijelu da izgleda mlađe, nabavite ga OVDJE.

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.