Njega tetovaže

Njega tetovaže

2

Prije pola godine sam si napravila svoju četvrtu tetovažu i od tada me vrlo često znaju pitat na koji način njegujem  tetovažu.

Prije 15 godina, kada sam još bila maloljetna, napravila sam dvije tetovaže. Naravno, od mame sam to skrivala, ali kada je vidla tetovažu, rekla sam da je samo privremena (no nije bilaJ).

Moje prve dvije tetovaže su bile zapravo rezultat moje nepromišljenosti i bez nekog dubljeg značaja. Isto tako se ne sjećam niti kako sam ih njegovala.  Jedino što znam da su danas već izblijedile i nemaju onaj prvotni izgled.

Pretprošlu godinu sam napravila svoju treću tetovažu , i to MALINU na umjetnički način ( kao što i jednoj Malinci priliči). Vidi sliku ispod…

Odlučila sam isto tako prošle godine da ću dvije stare tetovaže prekriti sa novima, jedno prekrivanje je uspješno obavljeno ( vidi sliku prije – kasnije), drugo me čeka ove godine.

Tetovažu MALINE nisam dobro njegovala pa ju je trebalo »popravljati«. Kriva sam bila sama jer to nisam učinila na ispravan način. Prošle godine sam zato na tu temu pročitala puno gradiva i odlučila sam pristupiti tome kao profesionalac.

Njegu tetovaže sam podjelila na tri koraka:

tattoo

1. Prva tri dana je tetovaža bila pokrivena sa plastičnom folijom. Nakon što sam foliju  odstranila, slijedila je njega 3 – 4 x na dan. Tetovažu sam čistila sa mlakom vodom i intimnim sapunom Chilly Antibacterial ( ima tamnoplavu naljepnicu) ,te potom namazala Bepanthen plus kremom.

2. Nakon tjedan dana mazanja, kremu Bepanthen plus sam zamjenila sa Malinca bio hladnim prešanim karite (shea) maslacem te nastavila mazati idućih 7 tjedana. Tetovažu sam isto tako prvi mjesec štitila od sunca jer je bilo ljetno doba.

Nakon mjesec dana je moja tetovaža ugledala dnevno svjetlo, ali sam ju i dalje prije ispostavljanja suncu, mazala sa kremom za sunčanje i njegu tetovaže Tattoo Care Sun Protection. U srpnju i kolovozu si uvijek mažem tetovaže sa gore navedenom kremom. Sunčeva svjetlost utječe na promjenu boje i izblijedjelost tetovaže, zato  je u ljetnom periodu mini krema za sunčanje obavezan dodatak u mojoj torbici.

3. Nakon 8 tjedana sam dvaput tjedno nastavila s mazanjem bio Shea maslacem i danas si obje tetovaže namažem barem dva x na tjedan.

Bio karite ( shea) maslac je pravo čudo prirode. Odličan je za suhu, osjetljivu, atopičnu i oštećenu kožu, pa je stoga dobrodošao i za njegu tetovaže. Ima sposobnost prodiranja duboko u kožu gdje ju obnavlja,a na površini stvara zaštitni sloj. Sadrži vitamin A u većoj mjeri što je potrebno za regeneraciju i liječenje kože, isto tako sadrži i vitamine E i C koji djeluju kao jaki antioksidanti, te pomažu pri lakšem zacjeljivanju kože. Bio karite ( shea) maslac posjeduje i zdrave esencijalne kiseline koje pomažu kožnim stanicama zadržati optimalnu formu.

Ja kažem da je istovremeno i najbolja krema za tetovažu. Zašto? Zato što pomaže sačuvati prvotni izgled tetovaže i njeguje kožu na tetoviranom području. Puno znanaca me je već pitalo da li sam se nedavno tetovirala, jer su boje na mojim tetovažama tako žive i postojane. Juupi!

Želim ti što više pravilno njegovanih tetovaža i jako će me veseliti, ako ispod, u komentaru djeliš svoja vlastita iskustva sa njegom tetovaže.

Autor: Malinca Nastja

Komentari (2)

Malinca Jelena

Draga Sanja,

Kremu možete kupiti ovdje: https://www.tattoocare.shop/product/tattoo-care-sun-protection/

Sanja

Pozdrav!
Gdje kupiti gore navedenu kremu za sunčanje i njegu tetovaža?
Ljeti stickom sa spf 50 mažem tet., ali voljela bih uvrstiti nešto namjensko i što prirodnije.
Hvala!