Mršavljenje je psihički i ne fizički napor

Mršavljenje je psihički i ne fizički napor


Eat healty foodSvaka dijeta koju započnete, donijeti će vam određene, barem kratkoročno rezultate. O tome ću pisati u sljedećom članku i neka bude veza dijeta – rezultat za sad dovoljna.

Kako bismo postigli te rezultate, moramo nešto učiniti i to zahtijeva trud.
Pametno jesti i kretati se dugoročno i nije tako teško, ali zašto onda mnogi ne uspiju? Jer uz mršavljenje više nego stručnjak koji zna sve o vježbanju i zdravoj prehrani (nemojte me krivo shvatiti, ne kažem da osobni treneri nisu potrebni!), mnogo nam je potrebniji odličan psihijatar.

Ako ste odlučni, imate jasan cilj i želju za promjenom, na dobrom ste putu!
Imamo neograničen niz mogućnosti kako pravilno jesti i isto toliko mnogo različitih vježbi – svaka uistinu nije prikladna za svakoga ali sigurno možete pronaći barem nešto za sebe. I kad spojimo rekreaciju koja nam predstavlja zabavu s hranom prema kojoj se osjećamo odlično, nama to više ne predstavlja fizičkog napora.

Sa druge strane je vrlo teško PROMIJENITI NAŠE NAVIKE.
I ako želimo smršaviti / promijeniti životni stil moramo učiniti upravo to. Promijeniti navike koje su bile dio nas godinama, prekinuti uzorak (emocionalne napade gladi koje zadovoljimo vrećicom čipsa), početi s novim uzorcima (umjesto ležanja ispred televizora ići u šetnju) i, ne najmanje važno, promijeniti način razmišljanja.

Je li to teško? Naravno! Ali samo do tad kad shvatimo da je to uglavnom zbog nedostatka ljubavi prema sebi. Volimo se toliko da ćemo žderati slatkiše? Volimo se toliko da ćemo svojim mišićima, kojima je potrebno kretanje, priuštiti samo ležerno ležanje? NE! Kad to shvatimo već smo na putu do pobjede.

Cilj je postavljen, potrebno je još samo prohodati put.
I za to da se na sredini puta ne zaustavimo, nego dođemo do cilja, brine se motivacija. Napišite si moto, nađite fotografiju stasa iz snova, što god vas motivira i nalijepite ga na vidno mjesto. Kad vam bude teško, kad dođete u iskušenje da biste prestali, pogledajte ga i zapitajte se zašto ste počeli? J Dakle, sve dok stvari ne stavite na svoje mjesto, ne počinjite s dijetom.

Zaboravite na čudotvorne napitke, dijete s kojima izgubite 10 kg u dva tjedna, aparate koji vam sami prave mišiće i za vas sagorijevaju masnoću. ZABORAVITE! Postavite si jasne ciljeve, počnite shvaćati da put neće biti lak, ali je vrijedan svake kapi znoja i svakog zalogaja korisne, zdrave hrane. Odlučite da možete!

Pronađite način prehrane koji vam odgovara na dugi rok, obrazujte se i ako niste 100% sigurni u svoje znanje, posavjetujte se sa stručnjacima. Jer znate, nema glupih pitanja, glupi mogu biti samo odgovori.


AUTOR: Ana Skončnik


Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.