Ako želite smršaviti pročitajte ovo

Ako želite smršaviti pročitajte ovo

Svakodnevno se barem 1000 ljudi muči sa problemom gubitka viška kilograma. U današnje doba je doista na svakom koraku moguće pročitati i dobiti mnogo savjeta o najučinkovitijoj dijeti, no teško je zaista pronaći idealnu dijetu koja bi nam kao individualcu odgovarala i pokazala željeni rezultat bez vraćanja izgubljenih kilograma (jo jo efekt).

Začarani krug dijeta koje su određene vremenskim periodom

Mršavljenje kod mnogih izaziva osjećaj očaja i nemoći jer skoro svi u životu barem jednom isprobaju određenu dijetu, a ona nakon višemjesečnog truda ne daje željene rezultate.

Kod nekih su problem rigorozni jelovnici, a oni ustrajniji koji se pridržavaju svih pravila dijete ipak nakon određenog razdoblja vrate sve izgubljene kilograme. Ili se dogodi još gore – dodatno se još udebljaju.

Na sreću, sa gubitkom kilograma se možemo boriti na jednostavan način. Svatko od nas zna da je pri mršavljenju važno da je unos kalorija manji u odnosu na količinu kalorija koja se potroši. To možemo ostvariti tako da i dalje jedemo istu količinu hrane, ali kalorije trošimo redovitom fizičkom aktivnošću ili odaberemo drugi put gdje ćemo pojesti manje hrane i unijeti manje kalorija.

Naravno da to nije tako jednostavno u praksi kao što je u teoriji jer svatko od nas ima svoje prehrambene navike i teško se oduprijeti brzoj hrani ili sočnom kremastom kolaču. Namjera ovog teksta nije da si nikada više ne priuštite kakav slatki zalogaj, već da si pomognete u gubljenju viška kilograma manje poznatim dodatakom prehrani koji zbog svoje odlične sposobnosti apsorpcije daje osjećaj sitosti te posljedično smanjuje želju za prevelikim unosom kalorija.

Što je Konjac Glucomanan?Konjak glukomanan u prahu iz ekološkog uzgoja

Konjac Glucomannan je bezbojno prirodno vlakno topivo u vodi, a nalazimo ga u korijenu biljke.

Amorphophallus koja raste u Aziji i tamo je omiljeni sastojak svakodnevne kuhinje. Glavna komponenta glucomannana je da njegove molekule mogu apsorbirati 300 puta više od svoje vlastite mase. Čim više vode može vezati  na sebe, u našem želucu će se stvarati i veći osjećaj sitosti pa će i unos hrane biti manji nego što je uobičajeno.

Istovremeno će u probavnom traktu sniziti apsorpciju ugljikohidrata i kolesterola. Učinak konjaca glucomananna nije modni hit i njegovo djelovanje se ne temelji na pretpostavci »rekla kazala«.

Prema europskom zakonodavstvu je konjac glucomannan jedini dodatak prehrani koji ima znanstveno dokazani učinak kod mršavljenja i snižavanja kolesterola, potvrđen od strane Europske agencije za sigurnost hrane (EFSA).

Konjac glucomannan pomaže i pri održavanju normalne crijevne flore što se naravno pozitivno odražava na cjelokupni probavni sistem.

Kako se konzumira Konjac Glucomanan?

Glavna prednost ovog vlakna je da je bez okusa i mirisa, stoga ga možemo konzumirati na dva načina. Pomiješamo ga sa vodom i popijemo približno pola sata prije svakog većeg obroka. Tako ćemo smanjiti osjećaj gladi i pojesti manju količinu hrane.

Drugi način je da ga dodajemo  jelima npr. za zgušnjavanje umaka, variva i juha, za pečenje kruha, kolača, palačinki ili pri pripremanju krema, slastica i drugih pekarskih proizvoda. Upotrebljava se i kao sredstvo za želiranje ili zamjena jajima. Konjac Glucomannan je odličan dodatak za pripremu kako kuhanih tako i pečenih jela, a njegovom upotrebom izbjegavamo korištenje klasičnog pšeničnog brašna te škroba.

O načinu upotrebe konjaca ćete odlučiti sami, no uvelike ćete si olakšati proces mršavljenja ukoliko se odlučite to postići uz pomoć ovog vlakna.

Zato Vam savjetujemo da svoj BIO Konjac Glucomanan naručite ovdje.

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.