5 savjeta kako se riješiti celulita

5 savjeta kako se riješiti celulita

Svakoj ženi je poznata ''paranoja'' oko celulita. 

Celulitu smo nadjenuli takvu groznu demonsku sliku, zbog koje se žena s već par jamica na bedrima i stražnjici, osjeća kao najružnija žena na svijetu. 

Dopusti mi da te utješim ... nije tako strašno.

Istina je da celulit nije jedna od najprivlačnijih stvari na ženi, ali panika je posve suvišna.

Za smanjenje celulita postoji zaista mnogo učinkovitih vježbi, savjeta, tehnika i trikova. 

Zato sam na jednom mjestu okupila 5 savjeta, pomoću kojih ćeš učinkovito smanjiti izgled narančine kore.

1. Popij dovoljno vodeAnticelulitna limunada

Tako je jednostavno, zar ne? Svaki dan popij minimalno 3 dl vode (ili nezaslađenog čaja) na 10 kg tjelesne težine. Tekućinom opskrbljene kožne stanice su jače napete, što smanjuje izgled celulita. Za bolju učinkovitost si možeš pripremiti i anticelulitnu limunadu

2. Odreci se bijelom šećeru i smanji unos soli

U prehranu uključi namirnice koje vrlo učinkovito djeluju protiv celulita: losos, jabučni ocat, agrumi, zeleni čaj, sjemenke lana, krastavac, guarana, bobičasto voće, običan jogurt, čili,..

3. Gibaj se

Barem 30 minuta dnevno namijeni sportskoj aktivnosti: brzo hodanje, trčanje, fitness, aerobika, biciklizam ili bilo koja druga omiljena aktivnost. Ubrzati ćeš srčani ritam, sagorijeti masti i ujedno “otopiti” i nešto celulita. Vježbe snage su također itekako važne jer oblikuju i osnažuju mišiće ispod kože, što utječe na to da koža izgleda napetije.

4. Napravi si piling celulitom pogođenih dijelova tijela.

Piling si priušti 2x tjedno. Odstraniti će odumrle kožne stanice i pripremiti kožu na sljedeće proizvode. Kad odstraniš sve odumrle stanice i dozvoliš novim da dođu na površinu, to će osvježiti izgled tvoje kože. Tijekom pilinga se ubrzava prokrvavljenost kože, što pak pomaže u otklanjanju celulita. Piling si možeš napraviti doma – provjeri ovaj recept.

Anticelulitni piling

Upozorenje: 
* Piling za tijelo nije preporučljivo koristiti na licu. 
* Prije pilinga kožu navlaži, jer je suha koža sklonija ozljedama. 
* Piling ne izvodi nakon brijanja.

5. Svojoj koži priušti odgovarajuću njegu.  

Najbolja je masaža s uljima koja se brzo upiju i hladno su prešana, jer u sebi zbog načina proizvodnje zadrže najviše aktivnih tvari. 

Preporučujem ti da svaki dan nakon tuširanja s vrlo toplom vodom (kad je koža još lagano vlažna) u kožu kružnim pokretima barem 10 minuta utrljaš prirodno anticelulitno ulje. Za još bolji efekt nakon upotrebe ulja u kožu utrljaj još prirodni anticelulitni gel

Što duže vremena masiraš i gnjeteš svoja područja pogođena celulitom, tvoji rezultati će biti bolji, a prokrvavljenost veća. Ako pak napraviš još i piling, radi se o pobjedničkoj strategiji. :)

Vjeruj mi, već 10 minuta koje posvetiš sama sebi može biti dovoljno za blistavu kožu.

6. savjet je još u testnoj fazi :)  Počela sam s maderoterapijom koja bi također trebala smanjiti vidljivost celulita. Javim rezultate kroz koji mjesec... 

Neka tvoja koža bude opet spremna na kratke hlače, ljetne haljinice i naravno, onaj seksi bikini koji te već željno iščekuje da se u njemu prošetaš po plaži. :)

Čitamo se sljedeći put,
Malinca Nastja

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.