Avokadov namaz s tunom
SASTOJCI:
*2 zrela avokada
*1 češanj česna
*2 male konzerve tune u maslinovom ulju
*sok pola limuna
*prstohvat papra
*prstohvat himalajske soli
*prstohvat bazilike
*prstohvat luka u prahu
OPIS POSTUPKA: Avokado prepolovimo, uklonimo košticu i ogulimo ga. Narežemo na četvrtine, stavimo u posudu i dobro zgnječimo. Usitnimo češnjak (ili ga fino sitno narežemo) i dodamo ga avokadu zajedno sa lukom u prahu i promiješamo. Nakon toga dodamo tunu kojoj smo prije toga ocijedili ulje, limunov sok i ostale začine. Po želji možemo dodati još malo narezanog peršina. Stavimo u mikser i smiksamo u kremasti namaz. Čuvamo pokrivenog s folijom u hladnjaku.
VRIJEME PRIPREME: 10 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Natalija
Komentari (0)